Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът ще обсъди ревизия на управлението на Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Днешното първо редовно заседание на 45-ото Народно събрание се очакваше да започне с изслушване на премиера Бойко Борисов относно плана за възстановяване и устойчивост. Вместо това обаче Борисов обяви, че излиза в отпуск, тъй като започва сериозна работа по подготовката на новото правителство. Той каза, че Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде депозиран в Народното събрание и депутатите ще имат възможност да решат, дали да до приемат.

В програмата на заседанието остава създаването на комисия за ревизия на управлението на кабинета на Бойко Борисов. Решението за това бе взето на вчерашния Председателски съвет в Народното събрание и бе потвърдено от председателката на групата на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Предстои също обсъждането на първите 3 комисии в новия парламент – правна, здравна и бюджетна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00
Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43

Оцелявай трудно или как да остарееш достойно с българска пенсия

Българските пенсионери живеят в условия, които не им позволяват да се радват пълноценно на старините си, за разлика от техните връстници в по-развитите държави, смята психиатърът д-р Владимир Симов, който от дълги години практикува професията..

публикувано на 22.08.24 в 09:25