Старият град на Пловдив очаква любителите на изтънчения вкус на седмото поредно дефиле „Вино и гурме”, което ще се проведе през двата почивни дни. В сенчестите дворове на възрожденските къщи винопроизводители и производители на храни ще предложат дегустация на над 200 вида вина, комбинирани с гурме продукти на достъпни цени.
Фестивалът изненадва с рекорден брой участници, казват организаторите от Съвета по туризъм – Пловдив, общината, Общинския институт „Старинен Пловдив” и Университета по хранителни технологии. Събитието ще бъде съпътствано от интересна фестивална програма – Матине с „Вино и гурме”, танцово предизвикателство „Jerusalema”, разходка из „Вино и гурме”, игра „Не се сърди, (винено) човече”, „Wine&Music Fashion Show”.
Съставил: Диана Цанкова
Снимки: Facebook / @wineandgourmetfestivalСелският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..
Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..
Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..