Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1/2 от работодателите готови да продължат дистанционната заетост и след пандемията

Снимка: архив

Повече от половината работодатели (55%) са започнали да прилагат дистанционна работа в предприятията си, а 28% са прилагали тази форма на работа и преди пандемията. 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние. Това показва анкета на Българската стопанска камара сред ръководителите на 180 предприятия в цялата страна за влиянието на Covid-19 върху организацията на работата.

За всеки трети работодател (33,3%) трудност се оказват регламентирането на правилата за работа от разстояние и обезпечаването на работните места у дома с необходимата техника. За 28% проблем е отчетността и нарастващият стрес в работата. 17% от ръководителите посочват изостряне на вътрешноекипните конфликти. Въпреки тези проблеми половината работодатели възнамеряват да продължат с дистанционните форми на заетост и след отпадане на противоепидемичните мерки.

Намаляването на режийните разходи (72%) и създаването на гъвкави форми на труд (67%) са най-големите позитиви на дистанционната работа, според участниците в анкетата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15