Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна е домакин на състезание за Световната купа по спортна гимнастика

Дейвид Хъдълстоун
Снимка: Личен архив

150 гимнастици от 26 държави са част от надпреварата за Световната купа по спортна гимнастика, започнала в Двореца на културата и спорта във Варна. Състезанието беше открито от служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, информира БГНЕС.

“Да се организира толкова голяма надпревара е огромно предизвикателство“ – изтъкна Кузманов и поздрави Българската федерация по спортна гимнастика за това.

Състезанието във Варна е от изключителна важност за гимнастиците по пътя им към Олимпийските игри в Токио, заяви председателят на Организационния комитет на Световната купа Йордан Йовчев. Той отбеляза и, че във Варна са пристигнали медалисти от големи първенства, като Оксана Чусовитина, Мариан Драгулеску и др.

В състезанието при мъжете България ще бъде представена от Дейвид Хъдълстоун, който има спечелена квота за Летните олимпийски игри в Токио, а също - от Йордан Александров, Димитър Димитров и Теодор Трифонов. Женският ни тим е в състав: Десислава Маслева, Валентина Рашкова, Виктория Чакова и Елизабет Николова.

Морската ни столица е домакин на състезание от подобен ранг за четвърти път в последните шест години. Финалът на Световната купа е в неделя, 30 май. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фолклорни състави, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция на фестивал в Созопол

Над 10 фолклорни състава, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция ще се съберат на фестивала "Балкантеа" в Созопол, който ще се проведе от 16 до 18 септември.  Събитието ще бъде открито от кмета на Созопол Тихомир Янакиев в Летния театър..

публикувано на 16.09.24 в 07:30

Определят линията на бедност за България за 2025 г.

На заседание днес Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проект на Постановление на Министерския съвет за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика...

публикувано на 16.09.24 в 05:40

Дрескод "българска шевица" за първия учебен ден в училище в Кърджали

Със специален дрескод ще започне на 16 септември новата учебна година в Средно училище "Йордан Йовков" в град Кърджали. Мотиви на български шевици ще са задължителни за облеклото на всички учители и ученици в училището в първия учебен ден...

публикувано на 15.09.24 в 19:10