Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облекчиха достъпа за българи във Франция

Снимка: Pixabay

Българските граждани ще бъдат допускани във Франция, ако предоставят негативен PCR тест или антигенен тест, направен до 72 часа преди отпътуването, или сертификат за завършена ваксинационна схема.  

За завършена ваксинационна схема се смята: изминали две седмици след втората доза на ваксината на Pfizer, Moderna, AstraZeneca; изминали четири седмици след ваксината с една доза на Johnson & Johnson; изминали две седмици след поставена единствена доза на ваксина при лицата, които са преболедували Covid-19. 

Промените за влизане във Франция от България се въвеждат, след като страната е включена сред държавите, определени като „зелена“ зона за разпространението на коронавируса. Гражданите, които влизат във Франция от страни в „зелена“ зона, не е нужно да посочват мотиви за пътуването към или от Франция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БНР и БАН ще си сътрудничат за популяризирането на издания за сънародниците ни зад граница

Българското национално радио и Българската академия на науките подписаха Меморандум, на основата на който ще си сътрудничат и осъществяват съвместни инициативи за популяризиране на научните дейности и изследвания на академията. Документът беше..

публикувано на 12.09.24 в 15:38

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00