Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С атрактивни предложения примамват българите в Чикаго за ваксинация

Снимка: Елена Цанева

В събота,12 юни, българите в Чикаго ще могат да се ваксинират срещу Covid-19 в центъра “Коперник” от 14.00 до 16.00 часа с храна, музика, безплатен билет за футболен мач на “Чикаго Файър”, съобщиха новините на местната телевизия АВС.

„Най-различни са специалните събития за различните емигрантски общности и предстоящото събитие в събота е посветено предимно на българската общност, на полската общност и на други източно-европейци, които биха могли да дойдат, да се ваксинират и да получат безплатни билети за мач на "Чикаго Файър", но и също така да се запознаят със Станислав Иванов, който е българин и играе отскоро в отбора“. Това каза за БНР Елена Иванова от екипа на прес-офиса в отдела по обществено здраве към кметството на Чикаго.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българското неделно училище “АБВ” във Финландия открива новата учебна година

Новата учебна година в Българското неделно училище “АБВ” във Финландия се открива днес с тържество в двора на школото, съобщиха от образователното средище. Предвидена е кратка културна програма с приветствия и поздравителни адреси, последвана от..

публикувано на 25.08.24 в 11:44
Театрално студио

Театралното студио “Онгъл” в Болград приветства публиката с “Добре дошли у дома”

Българското театралното студио “Онгъл” в Болград, Украйна, ще пресъздаде интерактивния си спектакъл “Добре дошли у дома” на 25 август, когато градът ще отбележи 203-ата годишнина от основаването си. “ Интерактивният спектакъл разкрива културното..

публикувано на 24.08.24 в 17:20

Увеличават часовете по майчин език за етническите българи в Молдова

Етнически българи, посещаващи над 40 училища в Молдова, ще изучават още един час български език и литература през тази учебна година, предвижда програма на тамошното образователно министерство. Целта е сънародниците ни да усвоят добре литературния..

публикувано на 24.08.24 в 15:40