Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парен локомотив потегля на романтична разходка от гара Горна Оряховица

Снимка: bdz.bg

От Горна Оряховица тази сутрин потегля парен локомотив към град Плачковци.

През 2021 г. Обединена Европа отбелязва годината на железопътния транспорт, затова и БДЖ предоставя възможност пътешествениците да преживеят емоцията от пътуването с парна тяга. Композицията ще бъде съставена от шест вагона с купета и още един вагон-бистро, като ще спира на гарите във Велико Търново, Дряново, Царева ливада и Трявна.

В района на гара Плачковци пътниците ще могат да разгледат наскоро реставриран парен локомотив и да се запознаят с интересни факти от историята на железопътния ни транспорт. А в Трявна ги очаква среща с възрожденската архитектура на града и забележителната църква от началото на миналия век „Св. Пророк Илия“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43

Оцелявай трудно или как да остарееш достойно с българска пенсия

Българските пенсионери живеят в условия, които не им позволяват да се радват пълноценно на старините си, за разлика от техните връстници в по-развитите държави, смята психиатърът д-р Владимир Симов, който от дълги години практикува професията..

публикувано на 22.08.24 в 09:25
Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Искат Епископската базилика на Филипопол да влезе в списъка на ЮНЕСКО

Епископската базилика на Филипопол е ярък пример как се подпомага развитието на българския културен туризъм, заяви служебният министърът на туризма Евтим Милошев на среща с Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България".  "Включването на..

публикувано на 22.08.24 в 09:19