Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът откри 11-ия Национален фестивал за деца в неравностойно положение

| обновено на 25.06.21 в 17:16
Снимка: БГНЕС

В Разград, на площад „Независимост“, вицепрезидентът Илияна Йотова откри 11-ото издание на Националния фестивал за деца в неравностойно положение „Като звездите“, съобщи президентският прессекретариат.

Във фестивала, който се провежда под патронажа на президента Румен Радев, участват близо 240 деца. Организатор на събитието е Сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега“.

„Като държава и общество сме длъжници на тези хора – отбеляза Илияна Йотова и заяви: – Вие не сте невидимите хора на България. Ако искаме да сме развита държава, трябва да търсим и поощряваме потенциала ви“. В приветствието си вицепрезидентът посочи още, че всички български деца са специални и възрастните трябва да ги подкрепят и мотивират, да им предават най-добрите житейски уроци, за да бъдат утре достойни граждани на България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Срещата на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова в София, 13 септември 2024 г.

Румен Радев обясни липсата на македонско знаме на срещата му с президента на РСМ

Президентът Румен Радев определи като конструктивна и откровена в приятелска атмосфера срещата си с президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска- Давкова, която се проведе в петък, 13 септември, в София. Силяновска-Давкова посети..

публикувано на 16.09.24 в 15:41

Българският патриарх Даниил благослови децата за новата учебна година

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил отправи окръжно послание за новата учебна година към учители, ученици и родители. В посланието си "с отеческа любов и архипастирско благословение“ Негово Светейшество благопожелава " новата учебна година..

публикувано на 16.09.24 в 13:00

Премиерът Димитър Главчев: Първият учебен ден е знакова дата

За цяла България първият учебен ден е знакова дата и може да се каже, че това е един от най-големите празници. С тези думи служебният премиер Димитър Главчев се обърна към учители, ученици и родители при откриването на учебната годината в столичното 35..

публикувано на 16.09.24 в 12:55