Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският филм „Жените наистина плачат“ със световна премиера в Кан

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Общо 60 филма ще бъдат показани в различните програми на фестивала в Кан, чието 74-о издание се открива тази вечер на Лазурния бряг.

В конкурсната програма „Особен поглед“, където се състезават ленти с необичаен подход в киноразказа, световна премиера ще има българското заглавие „Жените наистина плачат“.

Филмът на Весела Казакова и Мина Милева разкрива сблъска и житейските абсурди на това да си жена в едно все още твърде патриархално общество. Съсценарист и първоначален автор на идеята е актрисата Биляна Казакова.

В ролите, освен трите сестри – Весела, Биляна и Екатерина Казакови, играят Йосиф Сърчаджиев и Мария Бакалова. Постпродукцията на филма е завършена във Франция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кадър от филма „С лице надолу“

Българско кино за франкофони в София

Фестивалът на българското кино, който се провежда от 10 до 13 септември в Париж ще има своето продължение в София. Френският културен институт в българската столица ще представи на франкофонската аудитория у нас филми от фестивалната селекция през..

публикувано на 12.09.24 в 11:20

Духът на Стара София завладява центъра на столицата

Имало едно време един необикновен квартал. От него започвал строежът на Стара София, защото се намирал между Двореца и гарата – основният път, който свързвал живота в града. В това пространство хората не просто задоволявали своята човешка потребност..

публикувано на 12.09.24 в 08:15

Варна е домакин на Световен фестивал на анимационния филм

20-ото издание на Световния фестивал на анимационния филм се открива днес във Фестивалния и конгресен център на черноморския град Варна и ще продължи до 15 септември. Селектирани са над 70 заглавия в 7 категории , сред които най-очаквани..

публикувано на 11.09.24 в 08:35