Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералният директор на БНР пред EBU:

БНР – българската медия, която поднася информация на 10 езика

Андон Балтаков
Снимка: Цветелина Белутова

"Като нов генерален директор на институция, която управлява 11 радиопрограми и шест музикални състава и предлага цифрово съдържание на 10 езика, моят най-голям приоритет беше да възстановя стабилността". Това заяви в интервю за EBU генералният директор на БНР Андон Балтаков, който пое поста през януари 2020 г. след управленска криза в медията. Балтаков изтъкна, че сред езиците, на които продължава да поднася съдържание БНР, освен българския, са английският, руският, немският, турският, френският, албанският, гръцкият, сръбският, испанският... 

„Опитваме се да обновим нашите програми на турски, предназначени за хората, които съставляват 10% от българското общество“, посочи генералният директор. Той изтъкна, че и в условията на орязано финансиране и корона-криза, радиото продължава да се развива и търси нови форми. Такъв сегмент са подкастите, за които се подготвят и езиковите редакции на Радио България.

Повече от интервюто - прочетете ТУК


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откритие край Самоводене насочва към мястото на Търновската Света гора

Археолози откриха църква, част от манастира на свети Теодосий Търновски, край великотърновското с. Самоводене. Експедицията е ръководена от археолозите от Регионалния исторически музей-Велико Търново проф. Хитко Вачев и Илиян Петракиев. По своята..

публикувано на 18.09.24 в 13:51

След циклона "Борис" призоваха крайречните общини да се готвят за голяма вълна

Трябва да се действа превантивно и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на правителственото заседание.  "Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента,..

публикувано на 18.09.24 в 11:57
Гордана Силяновска и Румен Радев

Македонският външен министър е отказал среща с българския си колега в София

Посещението на македонският президент Гордана Силяновска е по повод културно събитие - гостуване на Националната опера и балет на Северна Македония в София и няма характер на държавно, официално или работно посещение. "В такива случаи протоколната..

публикувано на 18.09.24 в 10:16