Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Има такъв народ“ печелят във Великобритания и Германия

Вече има първи резултати от гласуването във Великобритания и те показват убедителна победа в 135-те изборни секции на партията „Има такъв народ“. Според кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов, партията на Слави Трифонов печели 49,76% от вота. Втора на острова е „Демократична България“ с 21,12% , а трета „Възраждане“ с 7,76% от гласовете, изпреварвайки ГЕРБ-СДС.

Активност на вота сходна с изборите през април отчитат и българите в Германия на 11 юли. Отново най-много бюлетини от гласувалите 33 500 българи са подадени за „Има такъв народ“ и „Демократична България“, съобщава от Федералната република Капка Тодорова. Но на втория вот двете политически сили са разменили местата си и "Има такъв народ" е водеща.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Все по-малко българи гласуват в Лас Вегас

Защо гласувам? – въпрос, който води действията ни в ден на избори. "Хората, които не могат да си отговорят по принцип не гласуват", казва Венци Георгиев. Той е член на избирателната секция в Лас Вегас, САЩ. Казва, че в този американски град..

публикувано на 28.10.24 в 00:51

Стоян Николов, Дуисбург: Този път няма организиран вот

Спокойно протича изборният ден и в Дуисбург. Очаква се, както и на предходните избори, в германския град да гласуват между 300 и 400 души. Предпочитанията си сънародниците ни изразяват само с хартиени бюлетини. „ На предишни избори сме наблюдавали..

публикувано на 27.10.24 в 19:13

Избирателите в Рединг получават подарък - книга

Изборният ден в Рединг, Югоизточна Англия, протича спокойно. Очаква се да гласуват около 300 души. В единствената секция в града се гласува само на хартия. Вече втори вот изборната секция е на нов адрес, но не е ясно дали това ще повлияе на..

публикувано на 27.10.24 в 19:10