Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинетът удължи извънредната епидемична обстановка до 31 август

Снимка: БГНЕС

Срокът на извънредната епидемична обстановка да бъде удължен до 31 август т.г., реши Министерският съвет. Според данните на Световната здравна организация страната ни в момента се нарежда на седмо място по смъртност от Covid-19. 

С първата доза ваксина срещу коронавирус са имунизирани малко над 18% от българите, а със завършен ваксинационен курс са над 16%. Тези стойности отреждат на България последно място по брой на ваксинираните сред държавите в Европейския съюз.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45