Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът за премиер от ИТН оттегля кандидатурата си

Пламен Николов
Снимка: БГНЕС

Номинираният за министър-председател от "Има такъв народ" Пламен Николов  обяви, че оттегля кандидатурата си, изтъквайки като мотив лични причини. Председателят на парламента и депутат от партията Ива Митева заяви пред БГНЕС, че Николов вече е подал заявление, че си оттегля съгласието да бъде издигнат за кандидат-премиер.

По-рано днес лидерът на партията Слави Трифонов направи изявление, в което обяви, че "Има такъв народ" няма да предлага проектокабинета си за гласуване в пленарна зала. Той припомни, че  вече са заявили, че ще постъпят така, ако не получат подкрепата на "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Трифонов обвини т.нар. "партии на протеста" в предателство. 

Президентът Румен Радев ще трябва да продължи процедурата и да даде мандат за правителство на втората политическа сила.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05