Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето в България на 17.08.2021

Захлаждане и валежи към средата на седмицата, слънчево през уикенда

Снимка: БГНЕС

Във вторник времето ще се задържи слънчево с максимални температури между 34 и 39 градуса, по Черноморието между 26 и 30 градуса. Следобед над планините в Западна България на изолирани места ще има краткотрайни валежи.

В сряда и четвъртък от северозапад ще прониква по-хладен въздух, който ще понижи температурите. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, възможни са и градушки.

В петък и през почивните дни отново ще преобладава слънчево време почти без валежи. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 25 и 30 градуса. Температурите ще бъдат близки до нормалните за последното десетилетие на август. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00