Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Нужна е актуализация на бюджета, за да се справим със здравната и мигрантската криза

Снимка: БГНЕС

"Две кризи - здравната и мигрантската ще доминират дневния ред през есента", каза след съвета президентът Румен Радев. Той посочи, че служебното правителство е успяло да осигури средства в хазната за справяне с тях. За да стигнат тези средства до хората обаче е необходима актуализация на бюджета. 

Президентът изрази съжаление, че няма консолидация на парламентарните сили по отношение на актуализацията. "Ако този парламент си тръгне без да актуализира бюджета, няма да могат да се насочат средства за преодоляване на здравната криза и усилване на границата пред опасността от мигрантския натиск. При това положение служебният кабинет ще бъде с вързани ръце", каза Радев.

По отношение на кадрите с насилие над участниците в миналогодишните антиправителствени протести президентът посочи, че трябва да се проследи цялата верига на отговорност - от насилниците до администраторите и политиците, допуснали, разпоредили или прикрили насилието, и тези които трябва, да си понесат наказанието. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 17 септември 2024 г.

В „България днес“ на 17 септември говорим за празника на светите великомъченици София, Вяра, Надежда и Любов, за Деня на София и празниците на редица други български градове. Ще научите и как се разраства столичния град и каква е българската столица..

публикувано на 17.09.24 в 19:00
Министърът на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен

САЩ ще помагат на България да покрие критериите за безвизов режим

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ са обсъдили на среща днес министърът на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. "Включването на България в Програмата за безвизово..

публикувано на 17.09.24 в 18:43

Оценките за българския ресор в ЕК - от удовлетворение до разочарование

Българският еврокомисар Екатерина Захариева получава ресор "Стартиращи предприятия, изследвания и иновации" в следващата Европейска комисия. Това обяви днес председателката на комисията Урсула фон дер Лайен в Европейския парламент. По-късно в кратко..

публикувано на 17.09.24 в 16:57