Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Купуваме още 2 хил. машини при вот 2 в 1

Росица Матева
Снимка: БГНЕС

Необходимо е да бъдат купени около 2 хил. машини за гласуване, за да се проведат изборите за парламент и за президент в един ден, каза за БНР зам.-председателят на ЦИК Росица Матева. Ако вотът се състои 2 в 1, разходите ще бъдат по-ниски, тъй като ще се спести от хонорари за членовете на комисиите, от командировъчни в чужбина, от логистиката на бюлетини, машини и изборни книжа. Според Росица Матева най-добре е парламентарният вот да съвпадне с първия тур на избора за президент. Ще бъдат необходими обаче минимум две седмици между двете гласувания, за да се пренастрои софтуера.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил поздрави киевския митрополит от Московската патриаршия

Българският патриарх Даниил изпрати писмо до Киевския и на цяла Украйна митрополит Онуфрий, съобщи Българската патриаршия. В посланието пише: "Ваше Блаженство, на днешната дата точно преди 10 години бе извършено Вашето тържествено въдворяване за..

публикувано на 20.08.24 в 09:47

SOS за Боянското блато - ще оцелее ли уникалната екосистема край София от набезите на бизнеса?

Боянското блато е единствената естествена влажна зона на територията на София, която е все още дом на редица защитени видове водна растителност, земноводни и влечуги. Природното явление е разположено на 670 м надморска височина в местността..

публикувано на 20.08.24 в 08:03

Жълт код за опасни валежи е подаден в 13 области на страната

Във вторник  още преди обяд в по-голямата част от Западна, а в следобедните часове и в Централна България ще има валежи и гръмотеници. Има вероятност за градушки и силен вятър. На изток ще е слънчево. Минималните температури ще са между 17° и 21°, в..

публикувано на 19.08.24 в 19:05