Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият политически проект “Петков-Василев” събира 9,1% одобрение

Снимка: архив

Политическият проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев събира 9,1% подкрепа от гласуващите, показва социологическо проучване на “Тренд” по поръчка на вестник "24 часа". Бившата управляваща партия ГЕРБ с голяма преднина заема първото място с 24,4%, а втори е „Има такъв народ“ с 17,5%. Следват БСП с 16,6%, ДПС с 9,3%, проектът на Петков-Василев с 9,1% и “Демократична България” с 8,5%. Под бариерата остава влязлата в последните два парламента коалиция „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ с 3,8%, както и “Възраждане” с 2,9% и ВМРО с 2,2%. Само 12% дават положителна оценка на Народното събрание, 35% са доволни от работата на служебното правителство и 46% от тази на президента. 53% от интервюираните заявяват, че ще гласуват на предстоящия парламентарен вот.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ще е топло, слънчево, със следобедни заоблачавания и валежи

В четвъртък  ще е слънчево с облачност в следобедните часове предимно в планините. Там и на места в Дунавската равнина и Горно-Тракийската низина ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 17°. Максималните ще са от..

публикувано на 21.08.24 в 19:05

България днес - 21 август 2024 г.

В „България днес“ на 21 август сме подготвили интересни срещи с трима българи от Източна Албания, с които разговаряме за живота в тази част на Балканите, за съжителството и преплитането на култури, за българските традиции, съхранявани през..

публикувано на 21.08.24 в 19:00

Правителството подкрепи производство на соларни панели, ще ги изнасяме за Германия и Холандия

Министерският съвет одобри Меморандум за разбирателство между правителството на България и "Смарт Солар Технолоджис" АД за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект "Завод за производство на соларни панели и клетки". Проектът ще се реализира в с...

публикувано на 21.08.24 в 13:47