Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев пред ООН: Безпрецедентните глобални предизвикателства изискват общи действия

Снимка: Facebook /Румен Радев

България ще продължи да работи за ефективна ООН, подготвена да отговори на нуждите на човечеството през XXI век, подчерта Румен Радев във видеообръщение към участниците в 76-ата сесия на Общото събрание, което се провежда в Ню Йорк.

„Безпрецедентните глобални предизвикателства изискват всички държави да подкрепят по-ефективни и съгласувани действия от страна на международната общност. Многостранната дипломация е ключ към общото ни бъдеще и няма алтернатива“, изтъкна президентът Радев. Той посочи необходимостта от повишаване на сигурността на веригите за доставки, критичната инфраструктура, енергийните мрежи и готовността за пандемии и природни бедствия.

Като член на ЕС България подкрепя действията на международната общност за трайни решения за бежанците от Афганистан и подкрепа за страните, които приютяват голям брой от тях, посочи Радев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 15 октомври “България Еър” спря полетите до Израел

Поради официална препоръка на Европейската комисия и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA), “България Еър” анулира полетите си от и до Израел до 15 октомври включително, съобщи на своята интернет страница националният..

публикувано на 03.10.24 в 10:41

Изложба в София по случай 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ

Националният исторически музей отбелязва 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ с експозицията "Цар Борис ІІІ. Личност и държавник". Вцентралното фоайе на музея в хронологичен ред са представени значими за българската история..

публикувано на 03.10.24 в 08:00

България и Испания разказват за сътрудничеството си в Антарктида

Семинар на тема "Науката в Антарктида - България и Испания в Антарктида" ще се проведе днес, 3 октомври, в зала "Яйцето" на Софийския университет "Св. Климент Охридски". От Българския антарктически институт съобщават, че целта на събитието е..

публикувано на 03.10.24 в 06:15