Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ ще подкрепи ректора на Софийския университет за президент

Проф. Анастас Герджиков
Снимка: архив
ГЕРБ ще подкрепи ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент на изборите на 14 ноември. Той ще бъде издигнат от Инициативен комитет, съобщиха за БНР източници от партията.

Проф. Герджиков бе преизбран за втори ректорски мандат в Софийския университет през ноември 2019 г., когато бе единственият номиниран. Професорът по антична и средновековна литература председателства Съвета на ректорите на висшите училища в България от юли 2020 г. Той беше зам.-министър на образованието с ресор „Висше образование“ в кабинета с премиер Симеон Сакскобургготски от 2001 г. до 2003 г., ни напомня offnews.bg.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10