Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преброяването се затруднява заради епидемичната обстановка

Снимка: БГНЕС

74.8 % от населението е преброено 5 дни преди края на кампанията за Национално преброяване на населението, съобщи директорът на НСИ Сергей Цветарски. Към 4 октомври преброителите са отчели 2 млн. 771 хил. души,малко над 2 млн. са електронно преброените.

В Северозападна България процесът е в най-напреднала фаза и там вече са преброени над 85% от населението.

В големите градове – София, Пловдив и Варна, изоставането е съществено. Причина за това е, че много преброители са се отказали от участие в процеса поради задълбочаването на епидемичната обстановка. Така в столицата се търсят още 600 преброители, които да обходят 1300 участъка.

НСИ съветва гражданите, в случай, че не бъдат посетени от преброител, да се обърнат към временните центрове за преброяване в цялата страна – списъкът с адресите е публикуван на сайта на НСИ. Всеки гражданин сам може да попълни преброителната карта, като я изтегли от сайта на НСИ, след което да я изпрати по пощата, имейл или пък да я занесе във временните центрове.

Гражданите, които имат издаден уникален код след електронно преброяване, не е необходимо да го носят лично във временните центрове или да се обаждат на преброителя. При нужда те ще бъдат потърсени от преброител.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41