Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестът на пътностроителните фирми временно спира

Снимка: БГНЕС

През следващите два дни пътните фирми, които изкараха тежка механизация в центъра на София, няма да протестират, тъй като диалогът между сектора и държавата е възстановен, стана ясно след края на разговорите между представители на Браншовата камара „Пътища” и екипа на регионалното министерство.

„Министър Виолета Комитова прави всичко възможно да има пари за пътноподдържащите фирми, въпросът е в какъв размер ще бъдат те и кога ще започне разплащането”, заяви на съвместния брифинг председателят на УС на Българска браншова камара „Пътища” Стефан ЧайковОт регионалното министерство заявиха, че започват проверка на всички договори, за които браншът претендира, че има неизплатени средства.

         




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59