Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15% от българите са наясно с позицията на България за успешен зелен преход

Снимка: naukamon.eu

Зеленият скептицизъм няма много привърженици в България. Най-младите и висшистите в най-голяма степен поддържат зелените политики.Това показва проучване на социологическа агенция „Тренд”, проведено по поръчка на dir.bg и 3Еnews и публикувано преди утрешната конференция „Зеленият преход – решения и предизвикателства за България“.

68% от участниците в допитването определят климатичните промени като реална заплаха, а според 62% борбата с тях трябва да бъде приоритет за ЕС. Въпреки това мнозинството – 73%, не е запознато с целите на Зелената сделка и Плана за декарбонизация на ЕС.

80% от анкетираните заявяват, че не знаят каква е българската позиция за успешното реализиране на енергийния преход, 15% заявяват, че са наясно с нея.

     


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Изтеклият срок на машините за гласуване няма да повлияе на вота

Изтеклите гаранции на машините за гласуване няма да създадат проблем на предстоящите парламентарни избори, увери пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му, изтеклият срок на годност на машините не..

публикувано на 12.10.24 в 10:24
Кирил Маричков

България се сбогува с великия Кирил Маричков

Трагичната смърт на рок легендата Кирил Маричков, който загуби живота си при инцидент преди концерт във врачанското село Селановци, предизвика емоционалните коментари на стотици хиляди фенове, музиканти, общественици и политици. Отиде си “щурецът”..

публикувано на 12.10.24 в 09:36

Тиквени фантазии в Севлиево

Севлиево е „царството на тиквата“. Вкусният плод се отглежда в изобилие в тази част на Северна България. Не случайно местните са му посветили специален фестивал, който се провежда в рамките на Севлиевския есенен панаир. Тази година началото бе..

публикувано на 12.10.24 в 09:05