Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Системата за зелени сертификати стана обект на кибератаки

Снимка: БГНЕС

През последните три дни „Информационно обслужване“ отчете една от най-големите кибератаки атаки срещу България.

Осигурената ефективна и модерна защита на инфраструктурата успешно е успяла да отблъсне над 400 злонамерени атаки, информира компанията. Именно те са били в основата на затруднения достъп до системата за издаване на електронни сертификати.

Намесата била от типа „отказ от услуга“ и дошла основно от машини в Русия, САЩ и Бразилия. В пикови моменти зловредният трафик е надвишавал многократно капацитета за международната свързаност на държавата, но няма изтичане на данни на потребители.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Kalimera Vratsa - във Враца започва фестивал, посветен на Гърция

Гръцката певица Ирини Пападопулу ще изнесе концерт тази вечер от 19.30 ч. на панаирната сцена пред стадион "Христо Ботев" във Враца. Събитието е в рамките на 135-тото издание на Врачанския есенен панаир и част от програмата по инициативата Kalimera..

публикувано на 18.09.24 в 07:10

Ще е топло и облачно с валежи в Предбалкана и югозападните масиви

В сряда  ще има разкъсана облачност, след обяд и значителна. Главно в Предбалкана и масивите в Югозападна България ще има слаби превалявания. Минималните температури ще са между 8° и 16°, в София 10°. Максималните ще са от 21 до 26° в Русе, в столицата..

публикувано на 17.09.24 в 19:05

България днес - 17 септември 2024 г.

В „България днес“ на 17 септември говорим за празника на светите великомъченици София, Вяра, Надежда и Любов, за Деня на София и празниците на редица други български градове. Ще научите и как се разраства столичния град и каква е българската столица..

публикувано на 17.09.24 в 19:00