Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инфлационните фактори се усилват

Пламен Димитров: Има опасност от бунтове

Снимка: БГНЕС

Инфлационните фактори се усилват. Цените продължават да се покачват. Прогнозата на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) е годишната инфлация да надхвърли 6 %. Затова от синдиката настояват да има втора актуализация на държавния бюджет за 2021 г. Тя трябва да компенсира поскъпването.

Синдикатите искат вдигане на заплатите с 12,5 %, а минималната заплата, за която работят над 500 000 заети, от 1-ви ноември да стане 350 евро (700 лв.).

Пламен Димитров

Президентът на КНСБ Пламен Димитров поиска спешно да се разшири енергийното подпомагане през зимата. 1,66 млн. българи или 24 % от населението живее под прага на бедността. 1,2 млн. от тях са пенсионери. Има опасност от бунтове, подобни на тези през 2013 г., предупреди синдикалистът.

Снимки: БГНЕС, архив


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Земеделците в протестна готовност заради неизплатената украинска помощ

Все повече браншови организации в земеделието обявяват протестна готовност по повод неизплатените средства по т.нар. украинска помощ, предназначена да компенсира икономическите загуби заради войната. Към декларациите на зърнопроизводителите,..

публикувано на 06.10.24 в 12:26

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35

Заети в градския транспорт излизат на протест заради невъведена бонусна система

Федерацията на транспортните работници към КТ “Подкрепа” организира протест срещу столичния кмет Васил Терзиев заради неспазено споразумение за сътрудничество от февруари т.г. В документа е записано, че през настоящата година трябва да се въведе..

публикувано на 06.10.24 в 09:40