Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвеждането на зелен сертификат в България дава резултат

Снимка: МЗ

Covid-сертификатът, като средство за достъп до публични места засега остава. Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров, след среща на Националния съвет по ваксинация в сградата на Министерския съвет. Кацаров уточни, че мярката остава докато 90% от българите се ваксинират или заболеваемостта спадне значително. 

Според консултанта на министъра, проф. Мира Кожухарова, приложението на „зеления сертификат“ е позволило да бъдат изолирани голяма част от носителите на вируса, което има директен ефект върху сегашната вълна.

Междувременно стана ясно, че родителите в тридневен срок трябва да решат дали да дадат съгласието си за тестването на децата им в училище.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заради важността на турския пазар България изпрати аташе по туризма в Турция

Сериозният потенциал за развитието на туризма между България и Турция очертаха в Истанбул служебният министър на туризма Евтим Милошев и Хасан Екер, вицепрезидент на Асоциацията на турските туристически агенции по време на българо-турски туристически..

публикувано на 17.09.24 в 11:16

Почетоха Атанас и Любомир Далчеви с паметна плоча в Солун

Паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви беше открита в Солун по инициатива на Българската телеграфна агенция (БТА) и Генералното консулство на България в града. "България трябва да поставя знаци по света на места със следи от бележити българи", заяви..

публикувано на 17.09.24 в 11:13

С изложба в Букурещ ще отбележат два века от издаването там на Рибния буквар

Изложба "Петър Берон. 200 години от първото издание на "Рибния буквар"", първия модерен български буквар, отпечатан в Брашов през 1824 г., ще бъде открита на 17 септември от 18:00 ч. в Стъкления купол на библиотеката на Румънската академия, предаде за..

публикувано на 17.09.24 в 11:06