Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретро дайвинг на Никулден в Бургас

Снимка: БНР-Бургас

Атрактивни демонстрации по ретро дайвинг на Моста в Бургас ще се проведат на 6 декември - Никулден. Събитието, което е по инициатива на Сдружение "Приятели на морето - Бургас", ще започне от 11.30 часа. Ще се използва автентичен водолазен костюм от 60-те години - 90-килограмов, с месингов шлем с три илюминатора. Костюмът е свързан със сушата с така наречената "пъпна връв" - шланг, по който до гмуркача постъпва въздух от сушата.

Освен демонстрациите, всеки, който е водолаз и има желание да пробва, ще има възможността да се потопи с автентичния водолазен костюм на четири метра дълбочина и да разгледа отблизо морското дъно край Моста.


Организаторите предупреждават, че при лоши атмосферни условия събитието няма да се проведе от съображения за безопасност, предава БНР Бургас.

.Снимки: БНР-Бургас, burgasinfo.com



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Наръчник за родители: Как да изпратим първокласника от поколението "Алфа" на училище

С трепет и вълнение над 55 хиляди българчета ще прекрачат за първи път училищния праг. На 16 септември първолаците ще влязат в ремонтираните класни стаи, украсени с балони и цветя. А там, подредени на чиновете ги очакват изпъстрени с картинки..

публикувано на 13.09.24 в 10:10

50-метров зелник, стари занаяти и музика от Балканите на фестивал в Шишковци

Изложбите "Черги от Краището", "Облеклото в Краището от началото на 20-и век", базар на занаятчийски произведения и селскостопанска продукция, конкурс за най-добра домашна ракия и богата музикална програма влизат в програмата на първия ден на..

публикувано на 13.09.24 в 07:40

Отново дъждове с гръмотевици, но по Черноморието остава слънчево

В петък , 13 септември, ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините и низините видимостта ще е намалена. Още преди обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а след обяд на много места в Западна България ще..

публикувано на 12.09.24 в 19:45