Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават преговорите за кабинет, очаква се черновата на коалиционното споразумение

Снимка: БГНЕС

Преговорите за съставяне на правителство между “Продължаваме промяната”, БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България” ще продължат и днес. Очаква се до вечерта черновата на коалиционното споразумение да бъде готова, а самият кабинет да стане факт през следващата седмица, обяви пред бТВ номинираният за премиер от спечелилата изборите партия Кирил Петков. Предвижда се всяка от четирите политически сили да има свои министри, както и да излъчи вицепремиер. “Продължаваме промяната” предлага сегашният служебен вътрешен министър Бойко Рашков да запази поста си, а Асен Василев да бъде избран за финансов министър и вицепремиер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Световен шампионат по фолклор разтърсва Черноморието ни

XIV Световен шампионат по фолклор "World folk 2024" се провежда на българското Черноморие. Същинското откриване на събитието, което има състезателен характер е от 19.30 часа на 29 август в Несебър. Състезателната програма продължава до последния ден на..

публикувано на 29.08.24 в 07:10

Отново валежи, на места интензивни и с гръмотевици

В четвъртък, 29. август, преди обяд над Източна България, а след обяд и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Лудогорието и планинските райони ще има краткотрайни, временно интензивни..

публикувано на 28.08.24 в 19:45

България днес - 28 август 2024 г.

От днес сърцата ни туптят в ритъма на тримата български представители на Параолимпийските игри в Париж –лекоатлетите Ружди Ружди, Християн Стоянов и Стела Енева. Единствената дама в тази компания разказа пред Радио България за уроците,..

публикувано на 28.08.24 в 19:00