Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политическата криза забави националния план за развитие на земеделието

Снимка: Радио Шумен

България ще поиска от Еврокомисията разрешение да внесе своя проектоплан за Стратегическо развитие на земеделието до 2027 г. със закъснение.

Той трябваше да е готов до 1 януари 2022 г. Но заради политическата криза е забавен. Някои от предложенията в документа предизвикват остро недоволство сред  фермерите, съобщи  за БНР съпредседателят на Националната овцевъдна асоциация Симеон Караколев.

„Има немалко държави членки, които също няма да бъдат готови с техните стратегически планове, така че няма да сме единствените“, каза Караколев.

На 21 декември е последното за 2021 г. заседание на тематичната работна група и тогава ще се обсъжда най-спорната  тема за размера на субсидиите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София е част от световното юбилейно турне на Андреа Бочели

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще отпразнува 30-годишната си кариера и с българската публика на Националния стадион “Васил Левски”. На 14 септември той ще изнесе грандиозен концерт под звездите, тъй като София е включена в юбилейното..

публикувано на 08.09.24 в 10:51

Спешните медици продължават да обикалят болниците в търсене на свободни легла

Въпреки ангажимента на държавата спешните медици все още нямат достъп в реално време до информацията за свободните легла в болниците и са принудени да обикалят, докато намерят лечебно заведение за своя пациент, алармира д-р Десислава Кателиева от..

публикувано на 08.09.24 в 10:02

Безплатна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път” в Несебър

По повод днешния Международен ден на солидарност на градовете – световно наследство, Музей “Старинен Несебър” и Община Несебър подаряват на туристите безплатна панорамна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път”. Включилите се в тура, който..

публикувано на 08.09.24 в 07:00