Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Пампорово условията за ски са отлични

Снимка: архив

В планинския курорт Пампорово снежната покривка е вече 130 см. Разположен във вътрешността на Родопите, на 1650 м надморска височина, курортът разполага с 37 км писти с различна трудност, като най-дългата е 5,1 км, а максималната денивелация е 476 м. Почти всички започват от връх Снежанка, като надморската им височина варира от 1930 до 1444 м и тъй като климатът в района се отличава с мека зима, това прави Пампорово предпочитно място за зимните спортове на открито. Слънчевите дни през зимата са над 100, затова курортът е на първо място по този показател, сред останалите скиорски дестинации в България. В момента в ски зоната работят общо 14 писти и 11 лифта, а условията за ски и сноуборд са отлични, информират от курорта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25

Гл. ас. Радослав Йорданов: Няма как да опознаеш Дунава, ако не се "гмурнеш" в него

Лятото може да е незабравимо не само с почивка край морето, а и с разходка до дивите плажове на Дунава. Всяко от градчетата по бреговете на голямата река си има своето място, където човек може да разпъне чадър и да стъпи върху фините речните пясъци...

публикувано на 14.08.24 в 09:45

Възстановен е мостът на Кольо Фичето в град Бяла

След дългогодишна разруха, един от емблематичните мостове, строени от майстора зидар Кольо Фичето, е готов отново да посреща туристи.  Беленският мост е построен над река Янтра през 1865 - 1867 г. по нареждане на валията на Дунавския..

публикувано на 11.08.24 в 09:10