Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзовават българския консул във Валенсия

| обновено на 05.01.22 в 17:54
Пламен Георгиев
Снимка: БГНЕС

Консулът на България във Валенсия и бивш ръководител на антикорупционната комисия Пламен Георгиев ще бъде отзован. Това обяви в началото правителственото заседание премиерът Кирил Петков.

Според Петков назначението на Георгиев на поста е изцяло политически мотивирано, без той да е свързан професионално със службата, която изпълнява.

"Това ще бъде символът, че този тип политически назначения не са методът и начинът, по който оттук нататък нещата ще се случват", поясни министър-председателят. 

Георгиев определи отзоваването си като реваншизъм. За БНР той заяви, че не е изненадан от решението на правителството и че е научил за него от медиите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дневните температури ще се повишат, над страната няма да вали

В четвъртък , 3 октомври, минималните температури ще са между 5 и 10°, в София 6°. Максималните ще са от 23 до 28°, в столицата ще достигат 25°. През деня ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Привечер от северозапад ще се заоблачава. По..

публикувано на 02.10.24 в 19:50
Заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.

Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Външното ни министерство е в постоянен контакт с посолствата ни в Бейрут, Тел Авив и Техеран. Дипломатическите ни мисии в Ливан, Израел и Иран продължават да работят. Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в..

публикувано на 02.10.24 в 15:35
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова на брифинг в сградата на Министерски съвет днес, 2 октомври 2024 г.

Мерки на държавните институции след ескалацията в Близкия изток

Категорично осъждаме продължаващите ракетни удари на Иран срещу Израел, подкрепяме регионалната стабилност и сигурността на държавата Израел, се казва в позиция на Министерството на външните работи, качена в мрежата "Екс".  Заради напрежението..

публикувано на 02.10.24 в 13:17