Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата между 12 и 18 г. от страни в червена зона ще влизат у нас с отрицателен PCR тест

Снимка: архив

От днес децата между 12 и 18 г., пристигащи от държава в червената зона, ще трябва да представят документ за отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в страната ни, гласи заповед на здравния министър проф. Асена Сербезова. Ако те не разполагат с подобен документ, ще бъдат поставяни под десетдневна карантина, която ще бъде прекъсвана при отрицателен PCR тест, направен до 72 часа след пристигането.

 Също от днес се актуализира и списъкът на държавите по цветови зони. В червената преминават Австрия, Северна Македония, Сърбия, Турция, Унгария, Люксембург, Израел, Кувейт, Гренада, Гренландия, Катар, Кралство Бахрейн, Ливанска република и Кооперативна република Гвиана.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Гласувай трудно" за незрящи

Много трудности срещат в придвижването и в бита си хората с двигателни и зрителни увреждания в България. Но освен чисто физически, пречките се оказват и на ниво достъп до информация и административно обслужване. Дори в изборния ден, когато всички..

публикувано на 27.10.24 в 09:20

Да бъде политически представен – безнадеждната надежда на българския избирател

На прага на поредните предсрочни парламентарни избори, умората на българските граждани от управленската безнадеждност е видима. Такава изглежда има и на политическия терен – доказателство е изключително вялата предизборна кампания. Срещите с кандидати..

публикувано на 27.10.24 в 08:25

България отново пред изборните урни

Българите избират днес 240 народни представители, които ще влязат в 51-вото Народно събрание.  За участие в изборите са регистрирани 19 партии и девет коалиции.  4858 кандидати - 3480 мъже и 1378 жени, ще се борят за място в парламента...

публикувано на 27.10.24 в 07:10