Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът свиква Съвета за сигурност заради състоянието на армията

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност заради заплахи за националната сигурност и състоянието на въоръжените сили, съобщи пресцентърът на президентската институция. 

Заседанието е насрочено за вторник, 15 февруари. Темата е „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки”. Предвижда се специален доклад на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Свикването на КСНС идва ден след като министърът на отбраната Стефан Янев призна, че струпването на руски войски по границата с Украйна заплашва и българската национална сигурност

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици спечелиха пет медала на състезание по астрофизика в Бразилия

На Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Бразилия, български ученици спечелиха пет медала, съобщи Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Това е най-престижното състезание по астрофизика, а тази година в него..

публикувано на 27.08.24 в 11:20

В Бургас ще танцуват в народните ритми на България, Румъния и Словакия

Концертът "Фолклорен форум" ще зарадва почитателите на народната музика на 27 август от 19 часа на сцена "Охлюва" в Морската градина на Бургас. Публиката ще има възможност да се наслади на фолклорни песни и танци от България, Румъния и Словакия...

публикувано на 27.08.24 в 08:05

Предстои леко захлаждане и краткотрайни валежи с гръмотевици

След полунощ  ще се изясни над по-голямата част от страната, като по-значителна облачност ще има над крайните югоизточни райони, където ще превалява дъжд с гръмотевици. Във вторник, 27 август, до обяд над повечето райони ще преобладава..

публикувано на 26.08.24 в 19:45