Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР с предупреждение до българите в район Одеса

БДЖ с безплатен транспорт за украинските бежанци

Снимка: БГНЕС

Министерство на външните работи препоръчва на всички български граждани, намиращи се на територията на окръг Одеса, да останат по домовете си или да потърсят най-близкото бомбоубежище. Заради информация на съюзнически служби се препоръчва на всички български граждани да не излизат след 10 часа на 2-ри март.

Българските държавни железници /БДЖ/ осигуряват безплатен превоз на територията на България на пристигащите от Украйна. Всеки дошъл у нас украински гражданин може да се снабди с билет за пътуване с влак по желан от него маршрут срещу представяне на редовен документ за самоличност, с който е преминал границата, пред служителите на билетните каси или превозния персонал във влака.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от Болградския регион се срещнаха с вицепрезидента Илияна Йотова

В президентството ученици от населения предимно с етнически българи Болградски регион в Украйна бяха посрещнати от вицепрезидента Илияна Йотова. Учениците са в страната ни по покана на Югозападния университет "Неофит Рилски“, съвместно с Изпълнителната..

публикувано на 08.07.24 в 17:13

Около 1000 души от Цариброд са затруднени да ходят на работа в България

Според сръбската телевизия Н1, около 1000 души от Цариброд всеки ден минават граничния пункт "Градина – Калотина“ и отиват на работа в София. Но през туристическия сезон на границата се струпват километрични колони от коли и автобуси. Царибродчани, тръгнали..

публикувано на 08.07.24 в 09:18

Литературният конкурс "Изящното перо" вдъхнови десетки българи зад граница и у нас

На 8 юли в Арт салона на БНР-Варна ще се състои церемония по обявяване лауреатите от международния литературен конкурс "Изящното перо-2024" и връчване на грамоти и награди. Конкурсът е по идея на Снежана Галчева от Чикаго, председател на..

публикувано на 07.07.24 в 15:20