Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Най-застрашени са блокираните украински българи в Мариупол

Украйна, 9 март 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За българите в Украйна е най-опасно в областите Запорожка, Николаевска и в Търновка. Там се очакват "зелени коридори". В Бердианския регион и Мариуполския искахме да окажем съдействие, и да изведем хората от там. Сега нямаме такава възможност, каза пред БНТ Антон Кисе, депутат в украинския парламент и председател на Асоциацията на българите в Украйна.  

Малко по-спокойна е обстановката в Одеса, но по пътищата има опашки от жени и деца пътуващи към границите. Има още българи от Одеса желаещи евакуация. 

Кисе изрази съжаление, че не се е осъществил хуманитарен коридор в най-тежкото място - Мариупол, в града ситуацията е критична, защото там продължава да няма вода.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна учебната година за българското училище в Истанбул

Училищният звънец призова на 14 септември над 65 ученици и преподаватели в българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул. В Българската екзархия, където се помещава единственото българско училище в мегаполиса се проведе тържество за..

публикувано на 14.09.24 в 17:16
Райна Манджукова

"Сърцето на другата България" – документален филм за една малка агенция с голяма мисия

През есента на 1 9 92 година ,  с постановление  на М инистерския съвет в България е учред ена А генция за българите в чужбина , която да координира държавната политика спрямо сънародниците ни по света . Първият председател,..

публикувано на 11.09.24 в 15:30

24 българки от 19 държави са номинирани за "Българка на годината"

За поредна година Изпълнителната агенция за българите в чужбина ще връчи ежегодната награда "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023" на официална церемония, която ще се проведе през октомври. За престижното отличие са номинирани 24..

публикувано на 09.09.24 в 15:45