Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природният газ няма да поскъпне с 58%

Снимка: БГНЕС

Цената на природния газ няма да бъде увеличена с 58% през април, каквато прогноза направи „Булгаргаз“. Това гарантира председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров, позовавайки се на успокояващите се през последните дни борсови цени. “Пазарите реагират панически на всяка новина, която се получава от района на военните действия”, добави той. По думите му, увеличението ще стане ясно в последните дни на март, но ако бъде изчислено днес, трябва да е около 30%. Енергийният министър Александър Николов потвърди думите на председателя на КЕВР и добави, че е възможно помощта за битовите потребители на газ да бъде продължена и през април.  

Заявката на „Булгаргаз“ за увеличаване на цената на природния газ с близо 60% е заради действията на бившето ръководство на дружеството, което е отказало евтината азерска суровина, смята премиерът Кирил Петков. Той съобщи, че ще направи опит за нова договорка с Азербайджан, така че страната ни отново да получава по-евтини количества. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15