Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български и румънски екскурзоводи ще запознават туристите с културното наследство на Добруджа

Снимка: архив

Двайсет български и румънски екскурзоводи ще поведат туристите по четири нови маршрута в трансграничния регион Добрич-Констанца. Преди това те ще преминат професионално обучение по съвместен проект на общините Добрич и Хършова за развитие на трансграничен туризъм, по програма "Interreg  V-A Румъния-България 2014-2020 г.", на стойност 1 410 770 евро.

В практическата част екскурзоводите ще предприемат опознавателни пътувания по новите маршрути - "Религиозна Добруджа", "Култура и етноси", "Местна храна и музика", "Природно познавателни и екстремни приключения". В процеса на обучение, те ще обогатят знанията си за историческото и културното наследство в Добруджа. Предвидени са различни лекции, посветени на законодателството в областта на туризма в двете страни, психологията на туристите, оказването на първа медицинска помощ и други.


Съставил: Дарина Григорова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Язовир Широка Поляна

Батак е много повече от красив град в Родопите с драматична история и живописна природа

За нас, българите, Батак е град-светиня! И до днес в него отеква ехото от трагичните събития, свързани с Априлското въстание през 1876 г. , когато по-голямата част от невинните жители на родопското градче са посечени от османския поробител –..

публикувано на 13.06.24 в 09:15

Община Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон..

публикувано на 08.06.24 в 10:30

Зелник, скроб, пълнозърнести пици и боза – кюстендилските села като атрактивни гастро дестинации

Селският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..

публикувано на 07.06.24 в 08:25