Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок музиканти пеят днес в столицата в солидарност с Украйна

Голям благотворителен концерт под надслов “Солидарност с Украйна. С вас сме!” ще се състои днес следобед на столичния площад “Княз Александър Батенберг“. Сцената ще бъде изградена върху мястото, на което някога се е издигал мавзолеят на Георги Димитров. Инициатор на събитието е Васко Кръпката – лице на първите демократични митинги, а към него ще се присъединят много български рок музиканти, писатели, артисти и интелектуалци, които чрез силата на изкуството ще изразят своята позиция. Очаква се на площада да излязат и двама украинци – саксофонистът Ярослав Кмитко и китаристът Павло. На място ще има разположени кутии, в които ще се събират дарения за украинските бежанци. Средства могат да бъдат превеждани и по банков път:

Фондация „За Доброто“:
IBAN (BGN): BG08RZBB91551014249388
Титуляр: Фондация „За Доброто“
Основание: подкрепа за Украйна.

Ситуационен център „Отворени врати за Украйна“
IBAN BG88 UBBS 8002 1024 6395 50
Основание: подкрепа за Украйна

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Правителството подкрепи производство на соларни панели, ще ги изнасяме за Германия и Холандия

Министерският съвет одобри Меморандум за разбирателство между правителството на България и "Смарт Солар Технолоджис" АД за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект "Завод за производство на соларни панели и клетки". Проектът ще се реализира в с...

публикувано на 21.08.24 в 13:47

Изложба в София ще представи изкуство, спасено от войната в Украйна

На изложба в Националната галерия - Двореца в София от 11.10.2024 г. до 19.01.2025 г. ще бъдат представени движими културни ценности (49 живописни произведения), собственост на Националния художествен музей на Украйна в гр. Киев и на музеите в градовете..

публикувано на 21.08.24 в 13:37

Летните пожари и сушата изискват спешни действия от страна на институциите

Лятото на 2024 г. година ще бъде запомнено с продължилите близо два месеца горещини, опустошителни пожари и безводие, обхванало почти цялата страна. А според данните на Европейската система за горски пожари, базирани на спътникови изображения, от..

публикувано на 21.08.24 в 12:20