Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът изтъкна необходимостта от изработване на стратегия за туризма

Снимка: Президентство

На среща с ръководството на Националния борд по туризъм, президентът Румен Радев изтъкна необходимостта от дългосрочна национална стратегия за развитие на отрасъла. Той призова за спешни мерки, които да компенсират както очаквания спад на руски и украински туристи, така и нарастващите разходи на бранша.

Държавният глава акцентира и върху нуждата от разработване на активни държавни политики за развитие на дуалното образование, което да включва стажове и практики от областта на туризма в образователния процес.

Той изтъкна като особено важно разработването на активна и успешна международна рекламна кампания на България като туристическа дестинация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Археологически открития край Ловеч недвусмислено разкриват корените на европейската цивилизация по българските земи

Недалеч от Ловеч, между селата Дойренци и Дренов, при изграждането на бъдещото трасе на автомагистрала "Хемус" е разкрито ямно светилище на седем хиляди години, оградено с обреден ров. Проучването му започва преди две години със сондажи и след..

публикувано на 16.07.24 в 13:20

София отчита нов ръст на чуждите туристи от началото на годината

Пристигналите туристи в София бележат ръст от 12%, спрямо същия период през 2023 г., съобщиха от Министерството на туризма. От Столичната община информираха, че регистрираните нощувки за полугодието са малко над 1,3 млн., което е с 10% увеличение спрямо..

публикувано на 16.07.24 в 12:54

Фестивали, знойни плажове и планинска прохлада – защо да изберете Царево за лятната си почивка

Над 60-километрова крайбрежна ивица с 21 плажа, голямо разнообразие от хотели, къщи за гости, стаи под наем, къмпинги, заведения, спортни съоръжения и най-вече – красивата природа на Странджа!  Царево е магнит за туристи и една от най-населените ни..

публикувано на 15.07.24 в 06:55