Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпадат цветовите зони за влизане у нас

Снимка: БГНЕС

От 1 април отпадат цветовите зони, по които се определя редът за влизане в страната ни, съобщиха от Министерството на здравеопазването. От 1 до 15 март всички пристигащи ще допускат у нас при представяне на валиден цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация, преболедуване или проведено изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни. Пътниците, които не покажат поне един от тези документи, ще бъдат поставяни под десетдневна карантина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почетоха Атанас и Любомир Далчеви с паметна плоча в Солун

Паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви беше открита в Солун по инициатива на Българската телеграфна агенция (БТА) и Генералното консулство на България в града. "България трябва да поставя знаци по света на места със следи от бележити българи", заяви..

публикувано на 17.09.24 в 11:13

С изложба в Букурещ ще отбележат два века от издаването там на Рибния буквар

Изложба "Петър Берон. 200 години от първото издание на "Рибния буквар"", първия модерен български буквар, отпечатан в Брашов през 1824 г., ще бъде открита на 17 септември от 18:00 ч. в Стъкления купол на библиотеката на Румънската академия, предаде за..

публикувано на 17.09.24 в 11:06

ВАС отказа да се произнесе по две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация, съобщиха от пресцентъра на съда. Едната жалба е срещу..

публикувано на 17.09.24 в 08:51