Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецпрокурори влязоха в ДАНС

| обновено на 31.03.22 в 17:31

Премиерът Кирил Петков заяви, че у нас се е образувала голяма руска агентурна диаспора, работеща по различни интереси. „Има руски агенти, които са работили специално срещу разбирателството между България и Република Северна Македония“, добави той и уточни, че руският интерес е бил фокусиран да няма европейско бъдеще за Западните Балкани. „Не знам дали тази новина е по този случай, но показва как някой се опитва да подменя българския интерес“, заключи министър-председателят. 

Премиерът Кирил Петков
Акция на Специализираната прокуратура се провежда в момента в Държавната агенция „Национална сигурност“. Според първоначалната информацията става дума за операция срещу служители на агенцията, уличени в шпионаж в полза на чужди разузнавателни служби.

Източници на няколко медии уточняват, че шпионажът е в полза на Русия. След появата на новината президентът Румен Радев коментира: „ДАНС има здрава имунна система и работи активно, така че да не допуска никакъв пробив по отношение на шпионски дейности“.

Президентът Румен Радев
Влизането на спецпрокурорите става час след изявлението на вътрешния министър Бойко Рашков, че прокуратурата не е придвижила досъдебни дела и преписки, свързани с дейността на 25 организирани престъпни групи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предстои BALKAN RUN 2024 - маратон до най-високия връх на Стара планина

Планинското бягане BALKAN RUN 2024 до старопланинския връх Ботев и обратно ще се проведе тази неделя, 21 юли 2024 г., по 41-километров маршрут със старт/финал в гр. Карлово. Трасето е с обща положителна денивелация D+3280м в самото сърце на Национален..

публикувано на 17.07.24 в 14:35
Виктор Лилов

Виктор Лилов стана първият български ученик със злато от най-силните турнири по биология и химия

Българските ученици спечелиха пълен комплект медали – златен, сребърен и бронзов, на 35-ата Международна олимпиада по биология (IBO), която се проведе в Казахстан. На най-престижния турнир по биология за годината в света българите премериха знания с 320..

публикувано на 17.07.24 в 14:31

Според премиера обстановката с пожарите е извънредна, но е овладяна

По нареждане на служебния премиер Димитър Главчев вътрешното министерство разкри телефонна линия за подаване сигнали за пожари. Телефон 02 901 12 98 е денонощен, съобщиха от правителствената пресслужба. Единният телефон за спешни случаи 112 също приема..

публикувано на 17.07.24 в 12:57