Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Дунав мост задържаха пратка с домашни любимци

Снимка: БГНЕС

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) задържа пратка с домашни любимци на българо-румънската граница, съобщава Агенцията. Става дума за 16 кучета и котки, чийто превоз се оказа нередовен заради липса на сертификат за транспортирането и неправилно попълнени или липсващи данни. Животните са настанени в приют, до приключване на проверката. Задържането им на Дунав мост е част от масирана акция срещу незаконния превоз на животни. Тя е по повод зачестили сигнали за нелегално превозване на кучета, котки и коне. В акцията са проверени около 70 пратки с животни, а проверяващите на Дунав мост са върнали до мястото на отпътуване още една пратка с общо 53 кучета и котки, заради несъответствия в предоставените за тях данни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14