Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възобновени са изнесените консулски срещи с българите в Босилеград

Снимка: архив

След двегодишна пауза поради пандемията в Културно-информационния център на българското малцинство в Босилеград се проведе първият изнесен консулски ден, предаде БТА.

Двамата консули от Генералното консулство на България в Ниш Петър Данов и Илия Бонджолов в продължение на два часа приемаха граждани от Босилеград. 

Най-честите въпроси бяха свързани с придобиване на българско гражданство, подаване на визи, проблеми с лични документи, свидетелства за правоуправление на моторни превозни средства, лечение в България, предстоящата кандидатстудентска кампания и очаквания за свободно движение през границата без сертификати и тестове.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от Болградския регион се срещнаха с вицепрезидента Илияна Йотова

В президентството ученици от населения предимно с етнически българи Болградски регион в Украйна бяха посрещнати от вицепрезидента Илияна Йотова. Учениците са в страната ни по покана на Югозападния университет "Неофит Рилски“, съвместно с Изпълнителната..

публикувано на 08.07.24 в 17:13

Около 1000 души от Цариброд са затруднени да ходят на работа в България

Според сръбската телевизия Н1, около 1000 души от Цариброд всеки ден минават граничния пункт "Градина – Калотина“ и отиват на работа в София. Но през туристическия сезон на границата се струпват километрични колони от коли и автобуси. Царибродчани, тръгнали..

публикувано на 08.07.24 в 09:18

Литературният конкурс "Изящното перо" вдъхнови десетки българи зад граница и у нас

На 8 юли в Арт салона на БНР-Варна ще се състои церемония по обявяване лауреатите от международния литературен конкурс "Изящното перо-2024" и връчване на грамоти и награди. Конкурсът е по идея на Снежана Галчева от Чикаго, председател на..

публикувано на 07.07.24 в 15:20