Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава работата за идентификация на телата от ферибота „Юрофери Олимпия“

При пожара на борда на ферибота „Юрофери Олимпия“ са пътували 290 пасажери и екипаж, сред тях са били и много българи.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Посолството на България в Атина информира, че отдел „Анализ на биологични материали“ и „Дирекция за криминално разследване“ на гръцката полиция обработват приоритетно ДНК пробите за установяване на самоличността на намерените обгорели тела, след пожара на ферибота „Юрофери Олимпия“.

Министерството на външните работи съобщава, че се „полагат усилия за извличане на годен резултат, но времето за обработка не може да се определи с точност". Разпознати са две от откритите 9 тела на кораба. Все още се търси идентификацията за 7 българи, които са били на борда.

Фериботът „Юрофери Олимпия“ под италиански флаг, плаващ по линията Игуменица – Бриндизи се запали на 18 февруари край гръцкия о-в Корфу.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

An image from the exhibition

Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната - фотосвидетелства от Украйна

Пет серии фотографии показват ужасите на войната в украинския град Миколаев. Експозицията "Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната" ще бъде представена в рамките на 11-ия фестивал "ФотоФабрика" днес от 19.00 ч. и ще може да бъде разгледана до..

публикувано на 23.08.24 в 06:30

Фестивалът на носията в Жеравна съживява българския дух от старо време

Народни песни и танци събират любителите на българския фолклор на поредното издание на Фестивала на носията в Жеравна. Тази година събитието ще се проведе в дните от 23 до 25 август. "Облекли народни носии и прекрачили век и половина назад, в..

публикувано на 23.08.24 в 06:15

България днес - 22 август 2024 г.

„Остаряваме бавно, неусетно почти“ пее в една от емблематичните си песни Богдана Карадочева. В „България днес“ на 22 август ще говорим за живота на възрастните хора у нас и в Европа и как можем да направим този етап от естественото ни съществуване..

публикувано на 22.08.24 в 19:00