Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на културата не смята да променя своя стил във Facebook

Атанас Атанасов, министър на културата
Снимка: БГНЕС

На 8 април Министерството на културата произведе голяма новина - над 15 млн. евро за Национален фонд „Култура“ са отворени за кандидатстване, съобщи във Facebook ресорният министър Атанас Атанасов. Той се оплака, че новината е имала едва 12 споделяния. В същия ден е качил друго видео, което предизвика остри критики и призиви за оставка. 

По този повод Атанасов заявява, че съжалява, ако стилът му на комуникация предизвиква негативни емоции. „Но ако това е цената за културата, готов съм“, казва министърът и отчита, че през първите 100 дни на управление е осигурил 50 млн. евро бюджет повече за културата. Той подчертава, че възнамерява всяка седмица да споделя по едно видео и следващия път ще разкаже повече за Национален фонд култура.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Духът на Стара София завладява центъра на столицата

Имало едно време един необикновен квартал. От него започвал строежът на Стара София, защото се намирал между Двореца и гарата – основният път, който свързвал живота в града. В това пространство хората не просто задоволявали своята човешка потребност..

публикувано на 12.09.24 в 08:15

Варна е домакин на Световен фестивал на анимационния филм

20-ото издание на Световния фестивал на анимационния филм се открива днес във Фестивалния и конгресен център на черноморския град Варна и ще продължи до 15 септември. Селектирани са над 70 заглавия в 7 категории , сред които най-очаквани..

публикувано на 11.09.24 в 08:35

В София се открива “Алея на книгата”

От днес до 15 септември столичният булевард “Витоша” и паркът пред Националния дворец на културата се превръщат в огромна книжарница на открито. Поредното издание на “Алея на книгата”, организирано от Асоциация “Българска книга”, дава изява на 138..

публикувано на 09.09.24 в 06:00