Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител Иван Кючуков не е съгласен Столичната община да издигне украинското знаме

Областният управител Иван Кючуков
Снимка: БГНЕС

Областният управител на София Иван Кючуков върна решението на Столичния общински съвет знамето на Украйна да бъде поставено върху сградата на общината. Флагът трябваше да остане там до края на войната в знак на съпричастност към трагедията на украинския народ. Управителят атакува също решението алея в близост до руското посолство (между бул. „Драган Цанков” и оградата на сградата) да се нарича “Героите на Украйна”, а градинка отново близо до посолството да носи името „Борис Немцов”.

“След извършен преглед на законосъобразността се установи, че са допуснати съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет”, съобщават от областната управа. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Наръчник за родители: Как да изпратим първокласника от поколението "Алфа" на училище

С трепет и вълнение над 55 хиляди българчета ще прекрачат за първи път училищния праг. На 16 септември първолаците ще влязат в ремонтираните класни стаи, украсени с балони и цветя. А там, подредени на чиновете ги очакват изпъстрени с картинки..

публикувано на 13.09.24 в 10:10

50-метров зелник, стари занаяти и музика от Балканите на фестивал в Шишковци

Изложбите "Черги от Краището", "Облеклото в Краището от началото на 20-и век", базар на занаятчийски произведения и селскостопанска продукция, конкурс за най-добра домашна ракия и богата музикална програма влизат в програмата на първия ден на..

публикувано на 13.09.24 в 07:40

Отново дъждове с гръмотевици, но по Черноморието остава слънчево

В петък , 13 септември, ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините и низините видимостта ще е намалена. Още преди обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а след обяд на много места в Западна България ще..

публикувано на 12.09.24 в 19:45