Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 20.04.2022 г. – сряда

В сряда ще превалява, температурите остават ниски за април

Снимка: БГНЕС

В сряда облачността от запад ще се увеличи. До края на деня ще превали над цялата страна дъжд, а над 800-900 м надморска височина ще вали и сняг. На места в Южна България валежите ще са значителни. Минималните температури ще са от 0 до 5°, в отделни котловинни ще паднат и под нулата. Дневните температури остават по-ниски от нормалните за април между 8 и 13°. В София термометрите ще сочат от 0 до 8°. 

Над планините ще е облачно време, на много места с валежи от сняг, в ниските части от дъжд и сняг. Максималната температура на височина 1200 м ще е 4°, на 2000 м около 0°. 

В четвъртък валежите ще спрат, облачността ще се разкъса и температурите ще се повишат. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Скопие продължават да обсъждат неофициалната визита на Силяновска в София

Българският посланик в Северна Македония Желязко Радуков отказа да приеме протестната нота за липсата на македонското знаме на срещата между президентите на България и Северна Македония, заявиха от македонското външно министерство. Дипломатическото..

публикувано на 17.09.24 в 08:46

Фестивал на изкуствата, в който и публиката е участник, се открива в София

"Аз съм София“ - така се казва новият градски фестивал на изкуствата и емоциите, който ще се проведе от 17 до 23 септември в пространството пред НДК в центъра на българската столица. Той е част от програмата "София празнува 17 септември", посветена на..

публикувано на 17.09.24 в 07:25

София – повече млада, отколкото древна в очите на чуждестранните туристи

"Света София" – църквата, от която идва днешното име на българската столица, обикновено остава в сянката на катедралния храм "Александър Невски" . Той се извисява в центъра на едноименния площад и с бялата си фасада, блестящите си златно-зелени..

публикувано на 17.09.24 в 05:45