Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В делегацията за Украйна няма да има представител на БСП

Снимка: bsp.bg

БСП няма да изпрати свой представител в делегацията на премиера Кирил Петков, която утре ще посети Киев, реши Изпълнителното бюро на БСП. Ръководството на партията обоснова своята позиция с факта, че има достатъчно информация за ситуацията в Украйна и последиците от войната. От БСП повториха, че са против изпращането на военна помощ “като боеприпаси и смъртоносни оръжия” – за разлика от предоставянето на защитни средства, храни, медикаменти, медицински материали.

“Очакваме решението за цялостната подкрепа за Украйна да бъде взето в София след консултации между коалиционните партньори, като с това темата бъде затворена и правителството се концентрира върху преодоляването на други проблеми с приоритетно значение като инфлацията, доходите, икономическия растеж, социалнатаполитика”, се казва в позицията на БСП.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45