Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Българска правителствена делегация е на посещение в Киев

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българска делегация, водена от премиера Кирил Петков, е на посещение в Украйна. В Киев Петков ще разговаря с украинския президент Володимир Зеленски и премиера Денис Шмигал. Ще се обсъдят нуждите на Украйна от военна помощ и възможноста българският кораб "Рожен" да бъде изтеглен от пристанище Черноморск. Предвидено и посещение на разрушените от руската армия предградия Бородянка, Буча, Ирпин и среща с представители на българската общност в Украйна.

Заедно с премиера в делегацията са министърът на отбраната Драгомир Заков и депутати от три от управляващите партии.
За Украйна предстоят "изключително трудни седмици" заради очакваните огромни разрушения в разгръщащата се руска офанзива в източната част на страната, каза украинският министър на отбраната Олексий Резников, предаде АФП. Русия трупа резерви за мащабно настъпление в Донбас. Край Изюм са съсредоточени над 500 единици тежка военна техника. През денонощието са отбити поредните руски атаки към Николаев, съобщи украинската армия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Земеделците в протестна готовност заради неизплатената украинска помощ

Все повече браншови организации в земеделието обявяват протестна готовност по повод неизплатените средства по т.нар. украинска помощ, предназначена да компенсира икономическите загуби заради войната. Към декларациите на зърнопроизводителите,..

публикувано на 06.10.24 в 12:26

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35

Заети в градския транспорт излизат на протест заради невъведена бонусна система

Федерацията на транспортните работници към КТ “Подкрепа” организира протест срещу столичния кмет Васил Терзиев заради неспазено споразумение за сътрудничество от февруари т.г. В документа е записано, че през настоящата година трябва да се въведе..

публикувано на 06.10.24 в 09:40