Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Профсъюзите: Работното време, заплатите и енергийната криза са основните проблеми

Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

Днес отбелязваме Деня на труда. Президентът на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Димитър Манолов очерта войната в Украйна, инфлацията и енергийната криза като най-големите предизвикателства пред обществото ни. "Не може да имаме доходи без всичкото това да спре", каза той. Според Манолов 136 години след стачката в САЩ с искане за 8-часов работен ден, продължителността на работното време и заплатите остават основен проблем. В много сектори у нас работният ден надхвърля 8 часа. Профсъюзът настоява за минимална заплата, която да покрива издръжката на живота, което значи близо 1200 лв. /613 евро/ чисто, предаде репортерката на БНР Мария Костова.
Под надслов "Достоен труд в мирен свят" от БСП ще отбележат празника с различни инициативи в цялата страна. Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще бъде в Кърджали, където ще се състои фолклорно надиграване, организирано от жени-социалистки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15