Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е жертва на хибридна война, каза министърът на отбраната

Снимка: БГНЕС

Няма пряка военна заплаха за националната сигурност, но когато се води война на няколкостотин километра от България рисковете са високи, каза за БНР министърът на отбраната Драгомир Заков. Той няма опасения, че "България ще остане без съдействие от своите съюзници за охраната на българското небе".

Министърът определи като „прекалено“ изявлението на президента Румен Радев, че решението за оказване на военно-техническа помощ на Украйна, ще въвлече страната в конвенционална война. "България отдавна е в хибридна война. България е жертва на хибридна война. Резултатът е страхът в българското общество, че някой може да ни нападне", каза Заков.

Министърът честити празника на свети Георги на всички български граждани и най-вече на жените и мъжете в униформа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота ще превалява над Източна България

В събота , 12 октомври, минималните температури ще са между 12 и 17°, в София 12°. Преди обяд над Източна България ще е облачно, на места с валежи, но до края на деня и там валежите ще спрат. В останалата част от страната облачността ще се разкъсва..

публикувано на 11.10.24 в 19:45

България днес - 11 октомври 2024 г.

В "България днес" на 11 октомври отиваме в окото на бурята, за да чуем какво разказаха пред Радио България за сблъсъка си с урагана "Милтън" наши сънародници във Флорида. След това се "разгръщаме" в хип-хоп разговор с Марин Маринов – De La Trap - млад..

публикувано на 11.10.24 в 19:00

Няма уязвимости в софтуера на машините за гласуване

Приключи удостоверяването на машините за гласуване на предсрочните парламентарни избори в България на 27 октомври. Последната стъпка беше довереното изграждане на софтуера на устройствата и генерирането на хешкод. Той ще се изписва на..

публикувано на 11.10.24 в 18:45